016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

18 may 2013

MUJERES SALUD Y RECORTES

El divendres 17, ens visità Vita Ascenció Arrufat, membre d'ACDESA, asociació ciutadana, l'objectiu de la qual és la defensa de la sanitat pública a la Comunitat Valenciana.
Vita explicà com estan afectant les retallades al sistema de salut i a les nostres vides en general.
Segons ella les crisis augmenten les desigualdats socials i empitjoren els indicadors de salut en la població. La crisi té un efecte més agresiu en grups socials més vulnerables com dones o determinats grups com malals mentals.
El neoliberalisme està aprofitant aquesta crisi per imposar la seua ideologia, suprimint l'estat de benestar i carregant el pes del deute en les classes mitges i baixes.
El sistema de salut de gestió pública integrada  espanyol està considerat com un dels millors a nivell mundial, dòna uns bons resultats de gestió i el cost és adequat i acceptable però s'està aprofitant la crisi per desmantelar-lo i privatitzar-lo sense cap raó justificada, quan el problema principal està en l'execiva politizació i cap professionalització ni experiència dels llocs de gestió
Des d'ACDESA s'ha elaborat un decàleg de bon govern de la salut pública per intentar compensar la mala gestió que desde l'actual govern s'està fent.
S'estan fent continues movilitzacions per tal d'exigir al govern que complisca els seus compromisos.
Segons Vita els ciutadans hem de ser conscients que el deteriorament del sistema sanitari s'agreujarà més: hi haurà més exclosos, més copagaments i més privatitzacions per la qual cosa ens demanen que ens unim en la defensa i millora del Sistema Sanitari Públic.

Us deixem un enllaç i un video per si voleu més nformació:

http://www.acdesa.com/acdesa/





No hay comentarios:

Publicar un comentario