016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

29 ene 2014

CONCENTRACIÓ CONTRA LA LLEI GALLARDÓN

El dimecres 29, a les 6,30 de la vespraada, coincidint amb el ple municipal del mes de gner, distintes associacions, partits polítics i ciutatans i ciutatanes, ens concentrarem a les portes de l'ajuntament per demanar la retirada de la llei contra l'avortament del ministre Gallardón.
Es va llegir un manifest (adherint-nos al que s'ha presentat a nivell nacional) i esperarem a les portes del'ajuntament fins prou després de començat el ple. Algunes persones, fins i tot, pujaren a la sala  per seguir en directe aquest ple municipal on els grups de l'oposició demanren la retirada d'aquesta llei.





L’Associació Dones Clara Campoamor de la Vall d’Uixó i  les organitzacions OSUT-INTERSINDICAL, CCOO-PV, UGT-PV, JOVES D’EUPV, JOVES SOCIALISTES, EUPV I PSPV-PSOE  ens adherim al text signat per 1.150 artistes, acadèmiques i professionals contra la nova llei de l’avortament. 


El text diu el següent:
Les sota signants, professionals del món acadèmic, de la cultura i  les arts, i davant  l’ amenaça que per a la nostra dignitat suposaria l’ aprovació per las Corts de l’ Avantprojecte de la llei de l’avortament presentada pel ministre de justícia Alberto Ruiz-Gallardón, volem declarar  el següent::
Com a dones lliures, ciutadanes de ple  dret en un país democràtic i aconfessional que programàticament es regeix   per principis constitucionals i no ideològics, exigim al govern de la nació que retire l’Avantprojecte de llei de l’avortament   presentat pel  ministre de justícia Alberto Ruiz-Gallardón, per considerar que lesiona greument la nostra sobirania  sobre el nostre cos, la nostra  capacitat de triar lliurement   les decisions que afecten a la maternitat i la nostra autonomia moral, base de la dignitat i de la llibertat personals a las quals té dret l’ésser humà en un estat de dret.
Invoquem la llibertat de consciència com  a  únic rector de les nostres decisions. Com a  dones  lliures ens neguem a acceptar   una maternitat forçada, i a la intervenció  de qualsevol professional o instància de poder en la nostra decisió de ser o no mares, intervenció que subordina la nostra  posició com a subjectes autònoms al criteri d’altres, convertint-nos en menors d’edat, i danyant així   la nostra independència. .
Ninguna majoria política nascuda de les urnes, per molt absoluta que siga, ninguna creença religiosa, estan legitimades per a  convertir els drets dels ciutadans i ciutadanes en delictes,  imposant-nos  principis ideològics particulars mitjançant l’aplicació d’ una sanció penal.
Per tot açò, exigim que la salut sexual i reproductiva es torne  a regir per l’actual llei de terminis, que respecta  els drets de les dones a les quals al·ludim i  que ha demostrat la seua eficàcia, i  ha generat consens  entre els  ciutadans, des que es promulgà fins al dia d’avui .
Així mateix us fem partícips que les organitzacions que convoquem aquest acte anomenades al començament volem continuar reivindicant altres qüestions que també ens afecten, com la llei de dependència que afecta majoritàriament a les dones i la lacra social de la violència de gènere.

Totes nosaltres estem convençudes que UN MÓN MILLOR ÉS POSSIBLE. Som el 50% de la població al món, i creiem que ens han d’escoltar  i debatre amb nosaltres tot allò que ens afecte directament,  ja siga la violència masclista, la llei de dependència o la llei d’avortament. VOLEM FER-NOS SENTIR I DEURIUE ESCOLTAR-NOS.

No hay comentarios:

Publicar un comentario