016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

6 abr 2020

HUMANA, EL CUERPO FUERA DEL CUERPO

DONES CLARA CAMPOAMOR us presenta la segona proposta per a aquest aïllament obligatori.
“Humana. El cuerpo fuera del cuerpo” és una reflexió sobre la percepció del propi cos, a partir de la ceràmica artesanal de porcellana, passant pel curtmetratge fins arribar a la creació culinària.
El germen del projecte són set peces de vaixella creades per la ceramista Susana Gutiérrez a partir de motlles de diferents parts del cos de set dones. Elles, set amigues i companyes, accepten el repte llançat per Sweet Sue de reflexionar sobre quina part del cos els creava algun conflicte. A partir d’aquest plantejament surten a la llum qüestions com el pas del temps, las cànons estètics, la genètica, el dolor físic, els complexos... En base a això, es fan motlles sobre el propi cos i es crea una vaixella, buscant plànols, corbes i espais. Els cossos són espais que han deixat de ser cossos, així com els conflictes que aquests causen, per convertir-se en objectes que serveixen per a la creativitat culinària. A partir de les peces resultants les dones s’enfronten a la visió que tenen del seu propi cos i provoquen diferents reaccions i conclusions: acceptació, reafirmació, estranyesa, felicitat...Descobreixen el cos fora del cos.
Aquest curtmetratge, dirigit per Josep Gresa Alemany, fou seleccionat en la XII Edició de Curtmetratges per la Igualtat , patrocinat per l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València.

HUMANA. el cuerpo fuera del cuerpo




No hay comentarios:

Publicar un comentario