016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

16 feb 2020

COVA CERDAÑA, PINA DE MONTALGRAO

El diumenge 16 de febrer eixirem de La Vall en un dia boirós i fresquet, però en arribar a Pina de Montalgrao ens trobarem un dia primaveral. Envoltats de molins de vent,  pins i carrasques, ens dirigirem a buscar la cova de Cerdaña on, segons conten els de per allí, s’amagaren una parella d’amants al no ser acceptats per la família. De camí, un veí ens oferí la possibilitat de visitar les zones on se troben trufes i ens mostrà una, com reclam, però  com no disposàvem de temps ho deixarem per altra ocasió.
 La cova ens deixà bocabadats per les mesures i per les formacions d’estalactites i estalagmites que trobarem. Destaca una formació central de grans dimensions. No ens aventurarem més allà de l’entrada, però la cova està plena de passadissos.
Aquesta cova és un jaciment arqueològic de l’edat del bronze on s’han trobat fragments vinculats a rituals ibers. Al seu interior també es trobaren cadàvers i restes  de la guerra civil. Ha estat visitada per personatges importants (Ramón y Cajal) i ara té gran interès per als espeleòlegs.
Després de visitar-la, desférem el camí i ens dirigirem al poble a dinar. Malgrat que no ens prepararem el que havíem encomanat, dinarem molt bé. Tothom estiguérem d’acord que havia estat una eixida estupenda.  






No hay comentarios:

Publicar un comentario