016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

29 sept 2013

A LA LLUNA D'AIGUALIT

El passat dissabte, l’associació de DONES CLARA CAMPOAMOR va organitzar una marxa al coll d’Aigualit amb la intenció de contemplar les estrelles, si el temps ho permetia.
Ens vam ajuntar més de trenta persones que després d’escoltar les explicacions de Jordi Peris , professor de l’IES Honori Garcia, sobre  nocions d’astronomia, vam començar la marxa per la senda del barranc .
 El barranc discorre entre la penya Migdia i Sumet i els Sants de la Pedra portant les aigües que baixen de les muntanyes quan plou. Els bancals dels costats del barranc encara tenen la vegetació tradicional del secà del nostre poble: garrofers, figueres i oliveres... actualment bancals abandonats. La vegetació dels fons del barranc està constituïda bàsicament per baladres i canyars en les zones més humides ( als tolls) i plantes aromàtiques, romer, timonet . .. en les més seques.
Els que hem passat moltes vegades per aquesta senda no parem ja massa atenció a alguns dels elements que es troben al llarg de la senda: l’empedrat que després de centenars d’anys encara ens recorda els treballs esforçats dels vallers i valleres d’altres temps carregant i transportant la collita de garrofes des dels bancals al poble per alimentar els animals ;  la sèquia que conduïa les aigües que transcorrien pel barranc per tal d’aprofitar-les a la sequieta del roig; l’arquet que salva el desnivell del barranc;  els ribassos , verdaderes meravelles de pedra …
Ja de nit fosca arribàrem al coll i buscàrem el lloc més adequat per a sopar compartint olives, coques i manjòvenes.  Després van intentar, seguint les instruccions d’en Jordi trobar les estrelles, constel·lacions i planetes que es poden contemplar al cel al mes de setembre. Malauradament els núvols ens impedien vore la major part d’elles , però encara vam trobar Artur, Vega, …  I, el més increïble,Vicent portava un mòbil amb un programa que ens mostrava les estrelles i el seu nom !

Vam baixar de nit per la pista de la pedrera, la nit era molt agradable i ens vam proposar repetir aquestes marxes nocturnes.








No hay comentarios:

Publicar un comentario