016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

19 sept 2013

A LA LLUNA D'AIGUALIT

El proper dissabte 28 de setembre, pujarem al coll d'Aigualit per fer una observació astonòmica.
Pujarem pel barranc d'Aigualit (les persones que ho desitgen, poden pujar a peu o en cotxe desde l'urbanització del "monte Zamora": el camí és més fàcil). Soparem al coll i en fer-se de nit, traurem els prismàtics RECORDEU POSAR-LOS A LA MOTXILLA!!! i amb l'ajuda de Jordi Peris, professor de l'IES Honori García, tractarem de localitzar SPICA...i altres moltes estreles. Per tornar també ens farà falta una llanterna o frontal.
Us esperem!!!



Spica és l'estrela alfa de la constel·lació de Virgo. Es tracta d'una estrela de primera magnitud(1,04) i és la quinzena estrela més brillant del firmament.
Per localitzar-la, basta prolongar la cua de l'Ossa Major fins arribar a la brillant Arturo, i continuar la corba imaginària fins a la següent estrela destacable: situada sobre l'eclíptica trobarem Spica.
La constel·lació de Virgo, la segona més gran darrere d'Hydra, a la que pertany Spica, no posseix estreles molt brillans. Spica seria l'excepció.
El nom d'aquesta estrela significa espiga. Per als romans simbolitzava a Ceres, deessa de l'agricultura, que apareixia en el cel per a indicar l'època de la collita.
Spica és en realitat un sistema binari, situat a uns 250 anys llum de nosaltres i format per dues estreles increiblement pròximes entre si.
Si us hem fet ganes d'acudir i esteu interesat en obtindre més informació ací teniu alguns enllaços:

http://observatori.uv.es/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1

http://observatori.uv.es/docu/hojaval.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario