016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

29 abr 2020

LAS SINSOMBRERO


LAS SINSOMBRERO és el nom pel qual són conegudes un grup de dones pensadores i artistes espanyoles pertanyents a la generació del 27, nascudes entre 1898 i 1914. El nom correspon al gest de traure’s el barret en públic que protagonitzaren Maruja Mallo, Margarita Manso, Salvador Dalí i Federico García Lorca a la Puerta del Sol de Madrid. El documental que us suggerim recull material d’arxiu i entrevistes a les investigadores i familiars d’aquestes dones.
Madrid fou la ciutat on la majoria d’elles residiren, estudiaren i desenvoluparen la seua activitat artística. Obertes a nous conceptes de modernitat i als corrents de avantguarda que provenien d’Europa, foren les recuperadores de la tradició popular. Profundament compromeses amb el temps i la seua realitat social, la seua actitud fou trencadora i oberta, transformant el panorama cultural i artístic d’una Espanya convulsa.
Les seues aportacions estan encara poc estudiades i, en gran majoria han quedat al marge de les antologies i manuals d’art i literatura fins els nostres dies, malgrat haver desenvolupat una activitat constant i destacada en camps tan variats com l’escriptura, la pintura, escultura, il·lustració o filosofia.
Des de l’associació DONES CLARA CAMPOAMOR volem fer visibles aquestes dones massa vegades ignorades per la història.
https://www.youtube.com/watch?v=DXwgReVkrtQ&feature=youtu.be


13 abr 2020

DESAYUNO CON DIADEMA

Per a la programació cultural "L'Espectacle ha de continuar", aquesta setmana l’associació DONES CLARA CAMPOAMOR us proposa un documental que porta per títol DESAYUNO CON DIADEMA, dirigit per Óscar Bernàcer.
Argument
Enrique i Aurora són dos desconeguts que , prop del cinquanta, han vist passar de llarg molts trens. Un matí es desperten al mateix llit, la d’ell. Han passat junts una inusual nit en la qual s’han desinhibit per complet. Els embriaga la idea de sentir-se vius, però senten terror davant la possibilitat de canvis, del que diran, d’anar contra allò que es considera establert.



6 abr 2020

HUMANA, EL CUERPO FUERA DEL CUERPO

DONES CLARA CAMPOAMOR us presenta la segona proposta per a aquest aïllament obligatori.
“Humana. El cuerpo fuera del cuerpo” és una reflexió sobre la percepció del propi cos, a partir de la ceràmica artesanal de porcellana, passant pel curtmetratge fins arribar a la creació culinària.
El germen del projecte són set peces de vaixella creades per la ceramista Susana Gutiérrez a partir de motlles de diferents parts del cos de set dones. Elles, set amigues i companyes, accepten el repte llançat per Sweet Sue de reflexionar sobre quina part del cos els creava algun conflicte. A partir d’aquest plantejament surten a la llum qüestions com el pas del temps, las cànons estètics, la genètica, el dolor físic, els complexos... En base a això, es fan motlles sobre el propi cos i es crea una vaixella, buscant plànols, corbes i espais. Els cossos són espais que han deixat de ser cossos, així com els conflictes que aquests causen, per convertir-se en objectes que serveixen per a la creativitat culinària. A partir de les peces resultants les dones s’enfronten a la visió que tenen del seu propi cos i provoquen diferents reaccions i conclusions: acceptació, reafirmació, estranyesa, felicitat...Descobreixen el cos fora del cos.
Aquest curtmetratge, dirigit per Josep Gresa Alemany, fou seleccionat en la XII Edició de Curtmetratges per la Igualtat , patrocinat per l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València.

HUMANA. el cuerpo fuera del cuerpo