016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

24 mar 2018

LA PROSTITUCIÓ

Ángela Escribano (licenciada con sobresaliente por la universidad de la vida como una mujer, Reivindicativa,  Feminista , luchadora, y trabajadora incansable por los derechos de la mujer y contra la violencia de genero) i Carles Fons (Ciutadà  obstinat en ser feliç, i contribuir a que la resta també ho siga, en un món organitzat de forma injusta, que desintegra a les persones i que condemna a la pobresa i a l'exclusió a la gran majoria de la població mundial..) ens van fer una xarrada donat argumentacions per justificar la seua postura front a la prostitució.
Ángela va fer un recorregut aportant dades, informes i experiències sobre aquest mal anomenat “ofici”. Carles ens va explicar com un paternalisme “interessat” és la causa d’aquest problema social.
Tres són les postures front la prostitució: la legalització, la prohibició i la abolició. Segons van justificar molt encertadament Ángela i Carles sols amb l’abolició se pot acabar amb la prostitució, però aquesta és una tasca molt complexa, per que hi ha molts interessos: econòmics, particulars (als homes els convé continuar amb el patriarcat), i fonamentalment, perquè calen polítiques que encaren en profunditat el tema, ajudant  les dones a accedir a llocs de treball dignes i ben remunerats perquè no necessiten prostituir-se i reeducat homes i dones en una igualtat real i no interessada.

Després de la intervenció d’Ángela i Carles, hi hagué un debat amb el nombrós públic assistent.

Ja sabem que aquest és un tema complex, però cal reconèixer que anem avançant a poc a poc: fa un temps haguera estat impensable un debat així, en una programació cultural municipal....









21 mar 2018

¿EN QUÉ ME PUEDO AYUDAR?



De nou una sessió animada i profitosa en el taller “¿En qué me puedo ayudar?” impartit per Raquel Lamelas.
Amb un joc ens vam adonar que no serveix de res intentar controlar-ho tot: sempre hi ha imprevistos, discrepàncies i no paga la pena la tensió que ens crea estar pendents dels altres per què perdem  de vista els nostres interessos, les nostres necessitats.
Raquel ens va fer un recorregut per moltes actituds que solem tindre les dones i que ens desgasten, no ens aporten res positiu i no serveixen per a millorar la relació amb els altres: reaccionar enfadant-nos quan ens sentim contrariades o no podem controlar; buscar la perfecció, en compte de conformar-nos en allò que és bo i prou...
També ens va fer veure que tal i com ens tractem a nosaltres mateix, tractarem els que ens envolten o que podem “descarregar-nos” de part de les nostres càrregues assumides per la responsabilitat si veiem que són massa pesades.
I ens explicà que la indecisió, molt habitual en moltes dones, no fa més que desgastar-nos i fer-nos perdre el temps.
I per concloure aquesta segona sessió vam veure que amb tots aquests elements nosaltres hem de formar el nostre puzle: hem de triar com volem ser, com volem actuar per intentar viure un poc millor.










14 mar 2018

¿EN QUÉ ME PUEDO AYUDAR?


El dimecres 14 de març ha començat el taller “EN QUÉ ME PUEDO AYUDAR “ impartit per Raquel Lamelas, al centre social Les Llimeres.
Ha estat una sessió d’una hora intensa i molt profitosa. Costa resumir tot el que s’ha dit però vos apuntem algunes cosetes sobre les que cal parar compte:
-Hem de dir coses agradables a la gent….però també hem de deixar que ens les diguen!
-Ni “cenicientas” (víctimes) ni “madastras” (tiranes): hem de trobar què volem….hem de dir-ho i hem de fer-ho!
-Ja està bé de veure sols el que tenim negatiu...són tantes coses positives de les que estar contentes!
-La societat ens ha modelat de tal manera que, de vegades, no sabem què som: ens hem de trobar i reconèixer a nosaltres mateixes.
-No puc voler els altres si no em vull a mi mateix.
-No estem soles en la societat, formem part d’una xarxa on qualsevol cosa que fem afecta la resta i qualsevol cosa que facen, ens afecta. Eixa xarxa ens ajuda a mantenir el grup, però sols si cadascuna ens mantenim fortes i segures.
-No paga la pena intentar canviar o convèncer als altres, ja ho faran si volen o quan vulguen. Sí que podem ser models per als demés...si ens veuen bé segur que voldran saber quina és la clau per aconseguir-ho.
Moltes coses sobre les que reflexionar! La setmana que ve, més!







10 mar 2018

DOS PENSADORAS DE LA POLÍTICA: SIMONE WEIL i HANNAH ARENDT

Ahir, 9 de març, l'Associació DONES CLARA CAMPOAMOR i LA SOCIETAT CULTURAL AMICS DE LA VALL van organitzar una conferència per visibilitzar el paper de les dones en la filosofia. La conferència va estar a càrrec de la filósofa valenciana MAITE LARRAURI qui amb mestria ens va parlar d'aquestes dues pensadores de la política, com li agradava a Hannah Arendt que se l'anomenara. Ens va parlar del pensament crític i la necessitat de reflexionar individualment i no deixar-nos arrastrar per idiologies o religions. Per supost va acabar parlant de feminisme i de la necessitat de reivindicar les dones en tots els diferents àmbits: literatura, ciència, arts...
Maite Larrauri és una persona molt propera que va arribar a tot el públic que va assistir i així ens ho van fer arribar la majoria dels assistents i , a més a més, aproxima la filosofia als que som profans en la matèria. Us recomanem sentir-la i veura-la en els programes de la dos de TVE "Filosofia para profanos".






SIMONE WEIL
Fue una de las primeras mujeres que se graduaron en la prestigiosa École Normale Supériure de París, con el título de «agregée de philosophie», reservado solo a los graduados más brillantes.
Su filosofía es difícil de clasificar; es una buscadora insaciable de la verdad, que intuye oculta detrás de todo lo que percibe, y persigue desesperadamente la unión mística con un Dios al que se siente pertenecer, y que concibe como un Todo Único, por encima de todas las creencias. Es una autora solitaria, sin tradición ni herederos, que fue casi olvidada tras su prematura muerte, pero que hoy nos fascina por su intensa biografía, por su forma de vincular sus ideas sociales, filosóficas y místicas a sus vivencias cotidianas. Aunque nunca llegó a pertenecer a ningún partido ni a ninguna religión,pues su idea de justicia estaba siempre muy por encima de las ideologías de su tiempo y de las religiones establecidas, siempre tuvo claro su compromiso en la defensa de los derechos humanos, del derecho de todos a la educación y a una vida digna.
HANNAH ARENDT
H. Arendt va defendre la implicació política de totes les persones. I es mostrava en contra dels comportaments d'aïllament social, presents en alguns filòsofs.
No es considerà nacionalista ni socialista. I va exposar la seua concepció de l'amistat com un acte polític en el qual ella estava disposada a no sotmetre's a una veritat (malgrat que fos aquesta veritat de caràcter científic). L'amistat requereix el diàleg per a la comprensió, segons ella.
Ella creia i defenia que les persones amb pensament crític es troben en totes les capes socials sense que el fet de ser un professor universitari o un intel·lectual fora garantia de ser algú amb pensament crític.

Una de les seues teories sobre l'origen d'un tipus de maldat és la de la banalitat del mal. Aquesta teoria situa l'origen en la falta de reflexió, de practicar el pensament crític. Aquest tipus de mal contrasta amb el mal radical, defensat per Kant, perquè el mal teoritzat per Arendt és un mal extrem (anomenat mal banal), que es caracteritza per unes motivacions que no són racionalitzables perquè no hi ha motius malignes específics, sinó superficials en l'argumentació de l'agent maligne.

8 DE MARÇ JORNADA DE VAGA

Davantals als balcons:

Concentracions:



Manifestacions:




Un dia que canviarà moltes coses:



VISITA A OLOCAU


Per al proper 11 de març hem preparat una visita a Olocau:




Puntal dels Llops.
Longitud: 5,9 km.
Desnivel: 160 m.
Dificultad: Media.
Duración: 2 h.
Cota poblado íbero: 420 m.

Olocau és un poble del Camp del Túria, dins de la serra Calderona, al costat de Marines, Gátova…
Farem una visita guiada al puntal dels Llops, jaciment íber molt interessant. Allí ens explicaran la seua importància, estructura defensiva i destrucció posterior al llarg de les guerres púniques. A més a més és una bona atalaia del camp del Túria i de la serra Calderona.
Després podrem visitar la casa de la Señoría on està l’oficina de turismo i la col·lecció museística Puntal dels Llops.  
Ens desplacem amb cotxes particulars i les persones interessades han d’acudir a les 9 del matí a la plaça del Mercat.
Els objectius fonamentals d’aquestes marxes són: donar a conèixer el patrimoni valencià i la nostra historia.

3 mar 2018

MAITE LARRAURI


La nostra organització ha organitzat una xarrada a càrrec de la filòsofa Maite Larrauri al voltant de “Dos pensadoras de la política: Simone Weil y Hannah Arendt”
Podeu obtindre un poc d'informació ací:


https://filosofiaparaprofanos.com/bio/


RECONEIXEMENT A PAQUITA SASTRE


El divendres 2 de març, en el marc de la taula redona sobre” El feminisme a Castelló” que es va realitzar a la biblioteca municipal, es va entregar un reconeixement a la nostra companya Paquita Sastre per la seua tasca realitzada en el nostre poble en pro de la lluita feminista.
Enhorabona Paquita! Un reconeixement molt merescut!





INFORMANT SOBRE LA VAGA DEL 8 DE MARÇ


El divendres 2, aprofitant el mercat del divendres hem eixit per informar sobre la vaga del 8 de març. No acompanyava l’oratge però hem acomplit la tasca!!



Si no ho teniu clar encara....podeu consultar tota aquesta informació:




http://www.barcelona.cat/infobarcelona/ca/crida-a-la-vaga-feminista-pel-8-de-marc_615130.html