016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

22 nov 2018

CINE FORUM: PLANES PARA MAÑANA










Vos deixem la fitxa que fa sobre la pel·lícula filmAffinity:

Título original
Planes para mañana
Año
Duración
96 min.
País
España España
Dirección
Guion
Juana Macías, Juan Moreno, Alberto Bermejo
Música
Varios
Fotografía
Guillermo Sempere
Reparto
, , , , ,, , , , 
Productora
Teoponte P.C. / Monte Film / Viernes Producciones
Género
Drama
Sinopsis
En el transcurso de un día, Inés, Antonia, Marian y Mónica, mujeres con edades y circunstancias muy diferentes, deberán tomar importantes decisiones que pueden cambiar sus vidas para siempre: ¿Decidirá Inés seguir adelante con su embarazo en contra de todo y todos? ¿Entenderá Marian que la relación con su marido está acabada y actuará en consecuencia? ¿Qué hará Antonia cuando el verdadero amor de su vida le pida una segunda oportunidad, ahora que es una mujer felizmente casada y con hijos? ¿Qué ocurrirá con la impotencia y el deseo de venganza de Mónica cuando su familia se desmorone? (FILMAFFINITY)

NI UNA MENYS

Avui 22 de novembre s'han programat els actes centrals al voltant del 25N, perquè enguany el 25 és diumenge.
Pel matí s'ha fet una marxa silenciosa en la qual ha participat alumnat de tots els IES de La Vall, que ha acabat a la Plaça del Parc, amb un acte de repulsa contra la violència i assassinats de dones i menors, representat en una "performance" de caixes negres per a les dones i blanques per als xiquets/es que han estat assassinats enguany.
Per la vesprada s'ha fet una concentració a la mateixa plaça, amb lectura d'un manifest i una representació teatral preparada des de l'Aula de teatre de la Universitat Popular.








17 nov 2018

TALLER DE CUINA: COQUES SALADES

Habitualment fem receptes dolces al taller de cuina, però avui n'hem fet una de salada: Maribel ens ha ensenyat a fer coques salades, tan típiques en el nostre poble.







5 nov 2018

III CONCURS CURTS PER LA DONA 2019



III CONCURS DE CURTMETRATGES “ CURTS PER LA DONA”

TEMA: La igualtat d’homes i dones a l’esport

A QUI VA DIRIGIT: A l’alumnat d’ESO, BATXILLERAT i CICLES FORMATIUS dels IES de la comarca de la Plana Baixa.

 OBJECTIUS:
·          Sensibilitzar l’alumnat dels IES respecte el tema de la igualtat d’homes i dones i fomentar aquesta igualtat.
·          Promoure i difondre la cultura cinematogràfica entre l’alumnat dels IES.

TEMPORALITZACIÓ
·          MES DE NOVEMBRE: Presentació del projecte als IES per tal de motivar el professorat participant.
·          MES DE DESEMBRE: Els IES comunicaran a l’organització la seua participació al projecte, indicant , si és possible, els grups i professorat col·laborador.
·          8 DE MARÇ : Termini de presentació dels curts.
·          L’acte d’entrega de premis i projecció dels curts premiats es durà a terme al teatre Municipal Carmen Tur o Biblioteca Municipal  de la Vall d’Uixó (es comunicarà amb antelació) el dia 21 de març de 2019 a les 19,00 h.

 CARACTERÍSTIQUES DEL TREBALL
 Un curtmetratge, col·loquialment un curt, és una producció audiovisual cinematogràfica, conta una història i és cine d’una duració curta.
·          Duració mínima de 3 minuts i màxima 8 minuts.(es desqualificarà els que no s’adeqüen)
·          Format digital de MP4.
·          Els vídeos han de ser originals i no han d’haver-se publicat ni premiat anteriorment en cap altre mitjà de comunicació o concurs.
·          El treball pot estar realitzat preferentment en grups o de forma individual i revisat pel professorat responsable.
·          La llengua utilitzada preferentment serà el valencià.
·          Cada treball portarà un títol i els crèdits.
·          Cada Institut podrà presentar un nombre indeterminat de curts.

PREMIS:
S’estableixen dues categories:
Categoria A: De 1er a 3er d’ESO
Categoria B: 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius.
 Hi haurà un premi amb una dotació de 200 € i una escultura de Conxa Llombart per a cada categoria. Els premis podran quedar deserts si el jurat ho estima. Tots els/les participants rebran un obsequi.


 JURAT
El jurat dels premis estarà compost per:
·          Tres representants de l’Associació de Dones Clara Campoamor.
·          Tres professionals d’audiovisuals.

CRITERIS DE VALORACIÓ DELS CURTS
 A l’hora de destriar els curts premiats, el jurat valorarà :
·          L’adequació del tema en el curt presentat: sensibilitzar i fomentar la igualtat.
·          Se valorarà que la llengua utilitzada siga el valencià.
·          Perspectiva de gènere.
·          Recursos estètics i estilístics emprats (fotografia, imatge, plànols, muntatge, so …)
·          Qualitat narrativa (ritme, història, argument, diàlegs...)

ENTREGA DE TREBALLS
Els curts s’hauran de presentar:
·          -En un USB i en format MP4 i  i entregar-los a : DONES CLARA CAMPOAMOR /Avinguda Jaume I, 27 /12600- LA VALL D’UIXÓ
·          -Per “wetransfer” a: claracampoamor_lavall@hotmail.com

DRETS DE LES OBRES PRESENTADES
 Els drets dels curts presentats (exhibició pública i privada ) són cedits pels autors/es i protagonistes (sense límit d'edat) a les entitats organitzadores del concurs: ASSOCIACIÓ DE DONES CLARA CAMPOAMOR, de forma indefinida, així com per a l’edició d’un DVD col·lectiu.
Aquesta entitat podrà utilitzar dites imatges a les seues programacions per la Igualtat i contra la Violència, així com activitats relacionades amb la sensibilització i conscienciació per un món més igualitari i millor, tant en xarrades com en taules rodones, exposicions o cinefòrums.
 La participació en este concurs implica l’acceptació de totes les bases.

MARIA MOLINER: TEJIENDO PALABRAS


21 oct 2018

CINEFÒRUM: FIGURAS OCULTAS












El proper diumenge 22 em la Biblioteca Municipal, a les 6 de la vesprada la nostra associació projectarà la pel·lícula  FIGURAS OCULTAS. Vos deixem la fitxa que fa Filmaffinity sobre ella:
Título original
Hidden Figures
Año
Duración
127 min.
País
Estados Unidos Estados Unidos
Dirección
Guion
Allison Schroeder (Libro: Margot Lee Shetterly)
Música
Benjamin Wallfisch, Pharrell Williams, Hans Zimmer
Fotografía
Mandy Walker
Reparto
, , , , ,, , , , ,, , , , ,, , , 
Productora
Levantine Films / Chernin Entertainment / Fox 2000 Pictures
Género
Drama | Años 60RacismoComedia dramáticaMatemáticasFeminismo
Sinopsis
Narra la historia nunca contada de tres brillantes mujeres científicas afroamericanas que trabajaron en la NASA a comienzos de los años sesenta (en plena carrera espacial, y asimismo en mitad de la lucha por los derechos civiles de los negros estadounidenses) en el ambicioso proyecto de poner en órbita al astronauta John Glenn. 




20 oct 2018

TALLER DE CUINA INTERCULTURAL

Aquesta vesprada en el Centre Social de La Unión hem fet una recepta de galetes de mantega ajudades per la companya Maribel.
Hem participat en la realització i en la degustació, acompanyada d'un te que ens han preparat les amigues àrabs.
Vos deixem la recepta per si voleu fer-les a casa:

INGREDIENTS:
 500 grs de farina
250 grs de sucre
1 ou
250 de mantega
vainilla líquida
decoracions

PREPARACIÓ:

Es mescla el sucre amb la mantega i la vainilla.
S’afegís l'ou
S'afegís la farina
Es mescla fins que la pasta estiga homogènia
S’estén i s'aplana i es marquen les galetes
Es posen al forn 20' a 180 graus
Es decoren al gust

I el resultat és aquest.....











17 oct 2018

DONES ESCRIPTORES REBELS I TRANSGRESSORES















El Dia de les Escriptores és una celebració, de caràcter anual que es convoca el dilluns següent a la data del 15 d'octubre, en commemoració de la data de la mort de l'escriptora Santa Teresa de Jesús. Aquesta commemoració va sorgir per iniciativa de la Biblioteca Nacional d'Espanya, l'Associació Clàssiques i Modernes i la Federació Espanyola de Dones Directives (FEDEPE) per recuperar el llegat de les dones escriptores, fer visible el seu treball en la literatura i combatre la discriminació que han sofert al llarg de la història
La nostra associació col·labora amb la Biblioteca municipal  i altres associacions del poble en la lectura col·lectiva que enguany ha estat dedicada a dones rebels i transgressores com la pròpia Teresa de Jesús, Maria Zayas, Juana Manso, Rosalía de Castro, Rosario de Acuña, Filomena Dato, Carmen Burgos, Delmira Agustini, Victoria Ocampo, Aurora Bertana, Magda Donato, Sorne Unzueta, Ángela Figuera, María Zambrano, Idea Vilariño, Ana María Matute, Carmen Martín Gaite, Josefina Aldecoa, Alejandra Pizarnik, Esther Tusquets i Maria Mercè Marçal.
Han estat lectures en espanyol, català, bascs i gallec.

30 sept 2018

VISITEM HORTA DE SANT JOAN




Aquest cap de setmana hem gaudit d’un viatge extraordinari a HORTA DE SANT JOAN ( Tarragona) i hem aprés a estimar els paisatges i la gent de les Terres Altes.
El dissabte un grup de vint-i-sis persones pujàrem a Horta on ens esperaven Ester i Vicent Ramon, ella filla d’Horta i veïna de la Vall d’Uixó des que va conèixer Vicent Ramon. Ara passen temporades llargues de l’estiu i alguns caps de setmana a aquest poble del qual són membres actius.
Ens partírem en dos grups : un grup va fer una ruta més senzilla, però molt bonica pels Estrets; l’altre, els més agosarats, vàrem pujar a les roques de Benet. Les roques de Benet són un dels  cims més  emblemàtics de Catalunya, amb més de mil metres d’altura, estan situades al cor del Parc Natural dels Ports  L’ascensió és dura en alguns punts, però paga la pena; des del cim, a 1017 m, gaudim d’una visió a vol d’ocell fantàstica de tota la plana que tenim al davant i de les muntanyes que l’envolten. La baixada és fa un poc complicada perquè no està ben senyalitzada i sofrim algunes relliscades i caigudes que afortunadament no provoquen greus danys.
Arribem a la zona recreativa de la Franqueta on ens espera l’altre grup i dinem.
Després de dinar visitem el mas de Quiquet, lloc especial on va romandre durant un temps a la seua joventut Picasso per recuperar-se d’una malaltia i on va fer molts apunts i dibuixos.
Visitem després la Marbrera, per veure com s’extreia el marbre fins 1990 , aquest no era un marbre autèntic ja que era una roca sedimentària i no metamòrfica.
Tot seguit anem al convent de Sant Salvador, lloc emblemàtic per als habitants d’Horta, Ester treu la clau i podem visitar l’església, el claustre i algunes dependències o n podem veure alguna pintura de Picasso que representa aquest lloc.
Situats a l’hostal Barceló, ja al poble i després d’una bona dutxa, ens integrem a la festa de la costa, seguint els gegants, fent-nos el vermut a la plaça o participant a la sardinada ( em va semblar fantàstic tot un poble reunit al voltant d’un tros de pa amb una sardina de bota torrada i un traguet de vi )
Però nosaltres hem de seguir, ens en anem a Arnes per a la “cata” de vins, ens espera Helena a la seua botiga on provem cinc vins ( dos blancs, un rosat i dos negres) acompanyats de diferents tapes. Com que hi ha bona gana, arrasem amb tot el que ens ha preparat i ens bevem tot el que ens treu a la taula. A mesura que avança la nit l’alegria s’estén i les ganes de gresca. Ens acomiadem  i fem un volt pel poble que té una plaça molt bonica, on es troben l’Ajuntament i l’església. Tornem a l’hostal, però la majoria continuen la festa a la plaça ballant amb la gent del poble fins a altes hores de la nit.
El diumenge comencem prenent forces a l’esmorzar. Després fem un volt pel poble , tornem a la plaça ara de dia on Ester ens explica coses de la història i els edificis més emblemàtics. Tenim una visita programada a l’Ecomuseu dels Ports on gaudim de dos audiovisuals, un d’història i l’altre dels paisatges, oficis i la vida als masos de la zona.
Tornem a l’església per contemplar-la per dins, un temple d’estil gòtic pur, sense decoracions sumptuoses, situat per davall del nivell del carrer, amb un cor elevat molt curiós, pintures restaurades i un campanar en forma d’espadanya sobre la façana.
Recorrem els carrers del poble fins arribar al museu Picasso. Allí la guia ens explica el que es pot contemplar en les tres sales: a la primer planta els dibuixos que va pintar a Horta durant la seua primera estada de joventut amb el seu amic Manuel Pallarès al mas de Quiquet; a la segona planta les pintures ( sempre còpies) de la segona etapa en que Picasso va romandre a Horta a l’hostal del Trompet amb la seua estimada; a la planta baixa frases i records de les seues estades. Hem aprés un poc més de Picasso.
Ara toca el vermut, és l’hora i aquí ho fa tothom.
Després dinem al restaurant de ca Miralles copiosament.
Encara farem una passejada per contemplar lo Parot, olivera mil·lenària situada a prop del poble. La denominació popular de Lo Parot li ha estat donada per les seves dimensions i l'edat, que l'han fet considerar com el pare de totes les oliveres. La tradició li atribueix dos mil anys i la varietat, desconeguda avui dia, justifica la creença d'una edat mil·lenària. Cap hortolà l'ha vist mai créixer, però això sí, any rere any, li repleguen les olives.
Ara toca acomiadar-nos dels nostres amfitrions, Ester i Vicent Ramon, i del poble. Ha estat un plaer poder passar aquí un cap de setmana.