016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

13 mar 2016

TERESA MEANA: EL LENGUAJE NO SEXISTA

La conferència de hui “Lenguaje no sexista” està organitzada en col·laboració amb la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó.
Com cada any, al voltant del “Dia internacional de la Dona”, l’Associació Dones Clara Campoamor intensifica les seues activitats i el compromís envers els drets de les dones.  Celebrem les conquistes i els èxits aconseguits a través de la historia per moltes dones feministes que foren perseguides i empresonades, i d’altres companyes anònimes que han lluitat i lluiten per la igualtat.
Aquestes desigualtats es donen a molts àmbits de la nostra societat i a la nostra vida, però hui Teresa Meana ens parlarà de la discriminació de la dona en la llengua, i el que podem fer per evitar un llenguatge sexista.
TERESA MEANA SUÀREZ va nàixer a Astúries el 1952. És llicenciada en Filologia Romànica i actualment treballa com a professora de Llengua i Literatura Castellana a un institut de València. Milita en el moviment feminista des de 1975 i des dels anys 80 es dedica especialment al tema del sexisme en el llenguatge. Ha impartit cursos, tallers i xarrades sobre este tema. Al llarg de sis anys d’estada a Amèrica Llatina s’especialitzà en les característiques del castellà a l’altra banda de l’Atlàntic.
A Santo Domingo ( República Dominicana) va publicar un llibret d’instruccions sobre l’ús no sexista de l’idioma i impartí un curs en una universitat de la capital dominicana sobre el tema.
Actualment, i sempre des del feminisme participa activament en la Casa de la Dona de València. Ha publicat diversos articles sobre temes referents a la situació de les dones, però fonamentalment treballa sobre la qüestió de la discriminació de la dona en la llengua, en concret, el castellà.
L’any 2002 publicà un manual sobre l’ús no sexista de la llengua titulat “ Porque las palabras no se las lleva el viento”








No hay comentarios:

Publicar un comentario