016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

30 mar 2016

"LAS CONSTITUYENTES"

El dimarts 29 de març es va presentar en la biblioteca municipal el documental "LAS CONSTITUYENTES", a càrrec de Julia Sevilla .
Julia Sevilla ens va explicar el procés per realitzar el documental, així com nombroses anècdotes i ens va fer veure la importància d'aquestes dones en moments tan tracendentals de la nostra història recent.
Ens va parlar també del llibre que explica tot aquest procés: "Las nujeres parlamentarias en la legislatura constituyente", 








13 mar 2016

TERESA MEANA: EL LENGUAJE NO SEXISTA

La conferència de hui “Lenguaje no sexista” està organitzada en col·laboració amb la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó.
Com cada any, al voltant del “Dia internacional de la Dona”, l’Associació Dones Clara Campoamor intensifica les seues activitats i el compromís envers els drets de les dones.  Celebrem les conquistes i els èxits aconseguits a través de la historia per moltes dones feministes que foren perseguides i empresonades, i d’altres companyes anònimes que han lluitat i lluiten per la igualtat.
Aquestes desigualtats es donen a molts àmbits de la nostra societat i a la nostra vida, però hui Teresa Meana ens parlarà de la discriminació de la dona en la llengua, i el que podem fer per evitar un llenguatge sexista.
TERESA MEANA SUÀREZ va nàixer a Astúries el 1952. És llicenciada en Filologia Romànica i actualment treballa com a professora de Llengua i Literatura Castellana a un institut de València. Milita en el moviment feminista des de 1975 i des dels anys 80 es dedica especialment al tema del sexisme en el llenguatge. Ha impartit cursos, tallers i xarrades sobre este tema. Al llarg de sis anys d’estada a Amèrica Llatina s’especialitzà en les característiques del castellà a l’altra banda de l’Atlàntic.
A Santo Domingo ( República Dominicana) va publicar un llibret d’instruccions sobre l’ús no sexista de l’idioma i impartí un curs en una universitat de la capital dominicana sobre el tema.
Actualment, i sempre des del feminisme participa activament en la Casa de la Dona de València. Ha publicat diversos articles sobre temes referents a la situació de les dones, però fonamentalment treballa sobre la qüestió de la discriminació de la dona en la llengua, en concret, el castellà.
L’any 2002 publicà un manual sobre l’ús no sexista de la llengua titulat “ Porque las palabras no se las lleva el viento”








6 mar 2016

LA COVA DE L'OIET

Malgrat que el dia ha eixit ventós i fresquet, al voltant d'una veintena de persones ens hem desplaçat fins a Eslida per visitat la cova de l'Oret. Una marxa que ens ha preparat Germán.
La cova es troba molt a prop del poble, cami de la tirolina,  i ens ha sorprés per la seua grandària i per les formacions d'estalactites i d'estalagmites que s'hi troben. (Per cert, algunes trencades per gent que no sap respectar la natura!)
Per completar la marxa hem fet una volta per algunes de les nombroses fonts que envolten Eslida: La Figuera, El Fonillar, Fosques, Sant Josep...algunes amb més aigua, altres amb menys.
Ha estat un matí fresquet però molt interessant.














UN PAS PER LA IGUALTAT

El lema d'enguany per als actes relacionats amb el dia 8 de març és "UN PAS PER LA IGUALTAT" i les dones de Clara Campoamor s'han preparat les samarretes per acudir a la concentració del dia 8 a la plaça de l'ajuntament.








1 mar 2016

LA COVA DE L'ORET


Vos deixem informació sobre la marxa que realitzarem el proper diumnege 6 de març.
Eixirem en cotxes a les 8,30h de la plaça del mercat, amb possibilitat de quedar-se a dinar per la zona.


LA COVA DE L’ORET ( ESLIDA) I LES FONTS DE LA FIGUERA I D’ESCALETES
Descripció de la ruta
5 Km aprox,
Dificultat baixa
Ruta circular
Desnivell: 150m
Necessitem llanterna per entrar a la cova.

Descripción de la cavidad ( Grupo de espeleología)
Boca de 3 x 2,5 metros que da paso a una sala de 50 x 25 x 11 metros. En su extremo NE un pozo de 2 metros de diámetro y 3 metros de profundidad accede a una galería de 18 x 3 x 3 metros. En su extremo W, a través de algunos bloques se asciende a unas salas superiores con abundantes bloques (Máximo desnivel positivo: +22 metros. Desnivel total de 51 metros).

GENESIS: Antiguo sumidero con abundantes procesos clásticos y reconstructivos posteriores. Calizas del Muschelkalk.
Esta cavidad, en épocas prehistóricas tuvo múltiple utilización: servía de refugio y fue utilizada como lugar de enterramiento durante el Neolítico. Cavidad sepulcral Eneolítica pero fue un buen escondrijo durante el Bronce.