016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

13 nov 2019

APRENDRE A DIR NO


Aquesta vesprada hem fet la primera sessió del curs que impartís Raquel Lamela: “APRENDRE A DIR NO”
Raquel ens ha explicat que com funcionem d’una manera automàtica i no ens parem a pensar, la majoria de les vegades, solem dir si a quasi totes les coses que ens demanen.
Hi ha moltes maneres de manar-nos les coses per convèncer-nos: insistint, amenaçant-nos amb crítiques, fent-nos responsables de les conseqüències, destacant els nostres valors....
I solem dir si per no sentir-nos culpables, perquè ens agrada sentir-nos més bones persones o, simplement, per a que no ens critiquen.
També ens ha mostrat Raquel les tres maneres d’enfrontar-nos a les demandes dels altres: podem ser dèbils i dir sí a tot sense oferir resistència, podem ser agressius si en algun moment ens sobrepassen les demandes  i, és el que estem aprenent, podem ser assertius veure si volem o no fer realment el que ens demanen i donar les nostres raons, agraden o no.
No cal dir que, seguint el seu estil, Raquel a més d’ensenyar-nos moltes coses, ho ha fet d’una manera molt amena i divertida i totes ens hem anat a casa en ganes de tornar el proper dimecres!





No hay comentarios:

Publicar un comentario