016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

24 mar 2018

LA PROSTITUCIÓ

Ángela Escribano (licenciada con sobresaliente por la universidad de la vida como una mujer, Reivindicativa,  Feminista , luchadora, y trabajadora incansable por los derechos de la mujer y contra la violencia de genero) i Carles Fons (Ciutadà  obstinat en ser feliç, i contribuir a que la resta també ho siga, en un món organitzat de forma injusta, que desintegra a les persones i que condemna a la pobresa i a l'exclusió a la gran majoria de la població mundial..) ens van fer una xarrada donat argumentacions per justificar la seua postura front a la prostitució.
Ángela va fer un recorregut aportant dades, informes i experiències sobre aquest mal anomenat “ofici”. Carles ens va explicar com un paternalisme “interessat” és la causa d’aquest problema social.
Tres són les postures front la prostitució: la legalització, la prohibició i la abolició. Segons van justificar molt encertadament Ángela i Carles sols amb l’abolició se pot acabar amb la prostitució, però aquesta és una tasca molt complexa, per que hi ha molts interessos: econòmics, particulars (als homes els convé continuar amb el patriarcat), i fonamentalment, perquè calen polítiques que encaren en profunditat el tema, ajudant  les dones a accedir a llocs de treball dignes i ben remunerats perquè no necessiten prostituir-se i reeducat homes i dones en una igualtat real i no interessada.

Després de la intervenció d’Ángela i Carles, hi hagué un debat amb el nombrós públic assistent.

Ja sabem que aquest és un tema complex, però cal reconèixer que anem avançant a poc a poc: fa un temps haguera estat impensable un debat així, en una programació cultural municipal....









No hay comentarios:

Publicar un comentario