Des de la nostra associació volíem posar de manifest les problemàtiques de salut que preocupen a les dones, és per aquesta raó que vam pensar en un tema que afecta a moltes dones, el càncer de mama, i volíem conèixer com les dones fan front a aquesta malaltia i com des de la sororitat, la resta de dones podem fer costat.
En posar-nos en contacte amb la Dra Lluch, oncòloga i investigadora, especialista en càncer de mama, de seguida ens va donar una resposta afirmativa a la petició de fer una conferència al nostre poble (vos podem assegurar que ens vam sorprendre perquè l'agenda d'aquesta investigadora deu estar repleta de compromisos)
En aquesta ocasió també vam comptar amb la col·laboració de l'Associació contra el Càncer de la nostra ciutat.
Anna Lluch Hernández és una científica i investigadora en matèria oncològica, considerada una de les especialistes en càncer de mama més consagrades de l'estat té un currículum tan extens que ens ocuparia tota l’entrada, per la qual cosa us deixem un enllaç per si voleu conèixer-lo: https://ca.wikipedia.org/wiki/Anna_Lluch_i_Hern%C3%A1ndez
La xarrada que ens va regalar el dijous 28 tenia com a títol “Una mirada real y optimista, cáncer de mama nuevos tratamientos y nuevos horizontes”.
I aquest títol resumeix amb exactitud tot el que la doctora Lluch ens va contar: una visió real i optimista de les previsions de la cura del càncer de mama, i d’altres tipus, de més del noranta per cent. Segons ens explicà això es deu als avanços que s’han fet el darrers anys en investigació: són fonamentals els diagnòstics que ja ens mostren diferents tipus de càncers i això té com a resposta tractaments personalitzat i cada vegada menys agressius.
Anna Lluch va insistir en la necessitat del diagnòstic precoç, ens instà a participar en les campanyes de prevenció, que en càncer de mama o de colon estan molt ben portades des de la sanitat pública, sanitat que la doctora va exalçar doncs, segons ella, la nostra és una de les millors del món per molts motius. Ens parlà del “Circuit ràpid oncològic” al que qualsevol persona que tinga símptomes compatibles amb el càncer pot acudir perquè es troben en tots els hospitals de la nostra comunitat. També ens explicà que el contacte entre els oncòlegs és normal i que qualsevol pacient pot ser remés a qualsevol altre hospital diferent al seu, en cas de necessitat un tractament que no hi estiga.
Bé, va ser una xarrada que ens va omplir d’esperança i d’optimisme per afrontar una malaltia que fins fa poc era mortal en la majoria dels casos i també ens va instar a col·laborar econòmicament o d’altres maneres perquè la investigació és la clau de que els avanços mèdics en el càncer siguen possibles.