016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

24 ene 2020

OCTAVIO SALAZAR: EL HOMBRE QUE NO DEBERÍAMOS SER

Octavio Salazar es defineix com un home feminista “en procés”. És pare, doctor en dret, professor de dret Constitucional a la Universitat de Córdoba i membre de la Red Feminista de Dret Constitucional. Està implicat personal i professionalment en la lluita per la igualtat de gènere i ha centrat gran part del seu treball en l’estudi crític de les masculinitats; bona prova d’açò és la gran quantitat de llibres sobre aquest aspecte.

Amb el pretext de presentar el llibre “El hombre que (no) deberíamos ser”, el dijous, Octavio ens va fer un recorregut per tots els aspectes del feminisme, però posant el punt de mira en el canvi tant necessari que els homes han de fer per aconseguir que tota la lluita de les dones obtinga els resultats esperats i necessaris.

Octavio deia que els homes tenen tantes reticències a deixar els privilegis que els atorga el patriarcat perquè, evidentment, estan en una situació d’avantatge i perquè no se n’adonen de totes aquelles coses a les que renuncien des de les seues posicions d’homes “productius”, forts i dominadors. De fet ell mateix, es va adonar d’açò quan va nàixer el seu fill i va observar com son pare va sofrir una transformació i va començar a mostrar-se tendre, fràgil, fins i tot es mostrava necessitat d’afecte. Tot açò impensable temps abans on s’havia ajustat a l’estereotip masculí que la societat li havia imposat.

No ens va amagar Octavio que la tasca que tenim entre mans és dura i que passa, necessàriament per educar, educar i educar les noves generacions i reeducar i conscienciar la gent gran que hem crescut amb els estereotips de la societat patriarcal, estereotips que interessos polítics, econòmics, religiosos, etc insisteixen en perpetuar.

El discurs d’Ocatavio va ser tan perfectament estructurat i amè que tingué al públic assistent entregat des del primer moment fins al final i totes i tots coincidírem en que caldria fer arribar aquesta xarrada a molta més gent.

La presentació d’Octavi la va fer Ángela Escribano,. Llicenciada en Ciències del Treball per la Universitat de València. Màster en Gènere i Polítiques de Igualtat, gran lluitadora i activista feminista i amiga de la nostra associació des de fa temps.









CINEFÒRUM: LOS LIMONEROS

La pel·lícula que hem programat per al diumenge 26 de gener és "Los limoneros"
si voleu més informació, punxeu ací!


18 ene 2020

TALLER DE CUINA INTERCULTURAL


En el taller de cuina intercultural, avui les dones romaneses ens han explicat com es fan les “Placinte moldovenesti”
No més posar-se a escampar la masa, s’ha creat un moment de molta expectació i, al moment, altres dones s’han ofert a ajudar.
Han fet “placinte” salades amb formatge feta i altres de dolces amb poma. No cal dir que ambdues estaven boníssimes. A més a més les dones àrabs, com és habitual,  han fet   té, que també estava exquisit!