016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

23 oct 2017

CINEFÒRUM: GRANDMA








Título original
Grandma
Año
Duración
79 min.
País
Estados Unidos Estados Unidos
Director
Guion
Paul Weitz
Música
Joel P. West
Fotografía
Tobias Datum
Reparto
, , , , , ,, , , , , 
Productora
Depth of Field / 1821 Pictures
Género
ComediaDrama | Cine independiente USAComedia dramáticaRoad Movie.VejezHomosexualidadFamilia
Sinopsis
Elle acaba de romper con su novia Olive, cuando su nieta Sage aparece inesperadamente pidiéndole dinero con urgencia. Aún dolida por su ruptura sentimental, la abuela Elle y Sage pasarán todo el día intentando conseguir dinero visitando a antiguos amigos, lo que hará que comiencen a desvelarse secretos del pasado. (FILMAFFINITY)
Premios
2015: Globos de Oro: Nominada a mejor actriz comedia (Lily Tomlin)
2015: National Board of Review (NBR): Mejores películas independientes del año
2015: Premios Gotham: Nominada a Mejor actriz (Lily Tomlin)
2015: Critics Choice Awards: Nominada a Mejor actriz - comedia (Lily Tomlin)
2015: Asociación de Críticos de Chicago: Nominada a Mejor actor secundario (Elliott)

Ací teniu la fitxa que fa FilmAffiniti sobre la pel·lícula que vorem 
el proper diumenge 29 d'octubre.






COVA DEL TRONC, ARTANA

El passat diumenge, 22 d’octubre, vam realitzar una marxa per la serra d’Espadà. El recorregut començà a l’entrada del poble, primer per una pista entre camps de conreu d’oliveres, garroferes i pins. Agafem a la dreta  una senda estreta que ens endinsà entre una exuberant vegetació fins arribar al punt on ens desviem 100 m. per arribar a la cova del Tronc. Des d’aquesta zona les vistes de la Plana són espectaculars, paga la pena arribar a aquest punt per contemplar tota la Plana Baixa fins a la mar. La cova és una cavitat de 450 m de recorregut i 67m de fondària, no presenta cap dificultat sempre que no intentem endinsar-nos. En altres temps va ser utilitzada com a corral i hui en dia té una colònia de ratpenats. Davant de la boca de la cova hi ha una olivera centenària, de la qual rep el nom. Agafem forces pegant un mosset.
Tornem a la senda que ens porta pel cordal  que ens recorda la transhumància d’altres temps dels ramats que baixaven des de terres de Terol a les nostres terres per passar l’hivern. Caminem entre bancals delimitats per parets de pedra seca, construccions admirables d’un treball d’altres temps. Al llarg de la senda trobem punts amb unes vistes espectaculars de la serra d’Espadà, amb el Penyagolosa al fons. Arribem al descens, després de dubtar un poc pel recorregut de la senda, fins a una baixada molt pronunciada que ens porta al Colladet Roig i ací agafem ja la tornada a Artana. Pel camí passem pel clotxó de Pau i tornem al punt de partida.
Cal destacar les oliveres monumentals que hem trobat pel camí i que han vist passar molts dels grans esdeveniments de la nostra història.
Ja al poble ens dirigim al restaurant de les piscines, on ens preparen un àpat que degustem amb molt bona gana. Acabem el dia visitant el museu on  hi ha una sala que explica l’explotació de les mines de ferro des del temps dels romans fins 1963. En un audiovisual i uns panells  ens expliquen l’explotació i la influència en la societat artanenca.

Segur que tornarem a caminar per la Serra d’Espadà, la tenim tan prop i de vegades és una desconeguda!














17 oct 2017

ARTANA. COVA DEL TRONC

El proper diumenge 22 tenim previst realitzar una marxa fins a la cova del Tronc d’Artana.
Eixirem, com és habitual de la plaça del mercat a les 8,30h amb els nostres cotxes i ens desplaçarem fins Artana.
És una ruta senzilla, que ofereix la possibilitat de realitzar-la, si només se visita la Cova, sense massa complicacions a persones no acostumades a caminar, i qui tinga ganes, podrà  fer-la un poc més llarga: una circular de 3h. aproximadament de durada, passant pel Coll Roig.
Caldrà portar roba i calçat adequat, així com aigua i alguna cosa per esmorzar.

Les persones que vulguen quedar-se a Artana a dinar, cap la possibilitat de reservar plaça al bar de les piscines.
Per la vesprada visitarem el Museu de les mines.
Ací teniu un enllaç per veure el perfil de la ruta:

https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16270898



MUJERES, SABER Y PODER EN EL II DÍA DE LAS ESCRITORAS

La nostra associació ha participat en el II Dia internacional de les escriptores.


Mujeres, saber y poder en el II Día de las Escritoras
La Biblioteca Nacional de España (BNE), junto con la Federación Española de Mujeres Directivas, Ejecutivas, Profesionales y Empresarias (FEDEPE) y la Asociación Clásicas y Modernas (CyM), celebra por segundo año consecutivo el Día de las Escritoras bajo el lema Mujeres, saber y poder. El sábado 14 de octubre la BNE organiza, junto a Wikimedia España, una jornada de edición en Wikipedia para mejorar los contenidos sobre escritoras en la enciclopedia libre.
El Día de las Escritoras, iniciativa concebida para recordar el legado cultural de las escritoras del ámbito hispánico e hispanoamericano, y las dificultades que en el pasado impidieron un justo desarrollo y reconocimiento a su labor, nació en 2016 con vocación de continuidad y se celebra el primer lunes siguiente a la festividad de Teresa de Jesús, que se conmemora el 15 de octubre.
Mujeres, saber y poder, inspirado en el concepto del empoderamiento femenino, es el tema propuesto para 2017. En torno a él se realizará una lectura de 21 fragmentos de textos, escritos por autoras españolas e hispanoamericanas, a cargo de personas de reconocido prestigio social y cultural.

Los textos seleccionados para este año responden a esta idea-fuerza, y fueron escritos por autoras españolas o autoras hispanoamericanas, en ambos casos ya fallecidas, como Teresa de Jesús, Gertrudis Gómez de Avellaneda, Carolina Coronado, Mercedes Cabello de Carbonera, Emilia Pardo Bazán, Victor Català (Caterina Albert), Juana de Ibarbourou, Elena Fortún, Teresa de la Parra, Maria Etxabe, Julia de Burgos, Alfonsina Storni, Dolores Medio, Rosario Castellanos, Mercè Rodoreda, Elena Soriano, Elena Garro, Begoña Camaño, Carmen Martín Gaite, Gloria Fuertes e Isabel de Villena. Relatos de mujeres que escribieron sobre la fortaleza interior que es precisa para enfrentarse al mundo o que reivindicaron su creatividad y la necesidad de trazar su propio destino. Literatura, en definitiva, escrita por mujeres fuertes o que desearon serlo para poder transmitirnos su saber sobre el mundo y la vida.











2 oct 2017

UN CAP DE SETMANA PER TERRES DE TEROL

Com els darrers anys, l'associació DONES CLARA CAMPOAMOR, hem organitzat un cap de setmana de senderisme i cultural. Enguany ha estat Pilar l'encarregada  de triar els llocs que anàvem a conèixer.
El dissabte, dia 30 de setembre, a les 7 del matí i amb molta il·lusió, vam emprendre el camí cap a Albalate del Arzobispo. A mitjan camí férem una paradeta per esmorzar i prendre forces per començar la ruta de "los estrechos del río Martín" 
 
Aquest és un riu afluent de l'Ebre pel marge dret entre les províncies de Terol i Saragossa. El recorregut pel costat del riu era una ruta d'uns 9 km, amb trams més fàcils i alguns amb escales i passamans amb cables on poder agafar-se, no presentava cap dificultat. Al llarg de la ruta vam poder vore diversos abrics amb pintures rupestres, los Chaparros. El temps ens va acompanyar, no feia massa sol i, encara que estava núvol, no va ploure.

Acabada la ruta, ens retrobem tots i anem a Albalate del Arzobispo, poble ubicat dintre de la ruta del tambor. Allí teníem l'alberg on estaven esperant-nos. Situades a les habitacions i després de refrescar-nos un poc, acudim a la plaça de l'Ajuntament on una guía local ens farà un recorregut molt interessant pel poble: el palau fortalesa del arquebisbe, la història del poble, els carrers i capelletes dedicades a diversos sants , l'església...  
Per sopar tenim una reserva al restaurant Avenida on fem un àpat excel·lent ben regat. Descansem d'un dia molt llarg.

El diumenge, 1 d'octubre, ens espera una visita a Belchite. Aquest és un poble famós pels fets ocorreguts en ell durant la guerra civil espanyola. La batalla de Belchite tingué lloc entre el 24 d'agost i el 6 de setembre de 1937 en el marc de l'ofensiva de l'exèrcit republicà sobre Saragossa. El resultat de la batalla deixarà la major part de la població convertida en ruïnes. Sis mesos més tard , en 1938 , seran les tropes sublevades les que tornaran a Belchite ocasionant danys irreparables als edificis. Franco promet, en una visita, reconstruir el poble, però posteriorment decideix construi-ne un de nou amb el treball dels presoners republicans, utilitzant l'arquitectura de regions devastades. Escoltant la guia que ens va explicar els tristos fets ocorreguts en aquells espais durant la guerra civil, tots ens vam emocionar.  

Seguim camí cap a Fuendetodos, pàtria de GOYA. Primer dinem al restaurant El Casino i després visitem els gravats de Goya de la sèrie de "Tauromaquia" i "Disparates". Seguim visitant la casa natal de Goya i una exposició de joves artistes. 

Un viatge per a recordar, com tots els que hem fet de cap de setmana. A més d'aprendre la història i la cultura, conèixer nous paisatges i degustar la gastronomia d'altres indrets, hi ha la convivència entre tots i totes les que participem d'aquestes estades de cap de setmana.

Ja hem quedat que el proper any, Pilar ha de continuar buscant altres indrets de terres aragoneses.