016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

23 ene 2015

MIEDOS Y MISTERIOS: EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA




Como cada año por estas fechas, la Asociación de DONES CLARA CAMPOAMOR DE LA VALL D’UIXÓ, nos proponemos poner en valor el trabajo y la creatividad de las mujeres que con su afán crean obras artísticas de gran valor.
Si en años anteriores fueron una pintora (Conxa Llombart) y una ceramista , este año presentamos la obra de una gran fotógrafa, PILAR SAMPEDRO. Persona comprometida con la sociedad que le rodea que plasma con sensibilidad temas sociales tan duros como el cáncer, la anorexia o la violencia de género, haciendo partícipes a los espectadores que no podremos apartar la mirada de su obra.


Según Paco Sancho:
El trabajo de Pilar Sampedro “MIEDOS Y MISTERIOS”, requiere un proyecto mental claro, con una puesta en escena, para pasar a su captura y convertirla en imagen visual. Lo que para algunos puede ser una aportación importante al momento actual de la Fotografía.


Pilar realiza un repaso valiente por un terreno resbaladizo como es el de ponernos delante de los ojos lo que en muchas ocasiones pretendemos ocultar: nuestros puntos débiles. No son fotos tranquilizadoras, forman parte de la realidad humana, sin ser en absoluto las imágenes dramáticas que saturan nuestra cultura.


No son miedos “de fuera”. Son miedos “de dentro”. Son el “sacar afuera” lo que, a unos más y a otros menos, nos aterra frente a la actitud predominante de negar nuestras emociones.


El tema es, pues, nuestra realidad “interna”, aquella por la que todo ser humano pasa: miedos, temores, inquietudes, pérdidas, sufrimientos o traumas internos, el miedo a la muerte, la pérdida de un ser querido, la soledad, la indefensión, dudas, obsesiones, preguntas sin respuesta…

LAS TORTUGAS TAMBIÉN VUELAN

 Aquest mes ens toca una pel·lícula relatcionada amb La Pau...o més bé amb la guerra....
El títol no acaba d'aclarir res però de segur que si llegiu la fitxa voreu per què l'hem triada.



Título originalLakposhtha hâm parvaz mikonand (Turtles Can Fly)Año2004
Duración95 min.
País Irán
GuiónBahman Ghobadi
MúsicaHousein Alizadeh
FotografíaShahriar Assadi
ProductoraBahman Ghobadi Mij Films
SinopsisLos habitantes de un campo de refugiados del Kurdistán iraquí buscan desesperadamente una antena parabólica para poder estar informados del inminente ataque americano contra Irak. Los niños del campamento, liderados por un chico al que llaman "Satélite", se dedican a la recogida y venta de minas antipersona. Nuevos refugiados llegan al lugar: un joven mutilado, su hermana y un niño pequeño. Satélite quedará prendado de la triste belleza de la joven. 
Premios2004: Festival de San Sebastián: Concha de Oro (Mejor película)

22 ene 2015

TALLER DE CONSUM RESPONSABLE

Aquesta vesprada hem participat, amb la col·laboració de l'AMPA i el Claustre del CEIP Rosario Pérez, en un taller de Consum responsable.
Ha estat molt interessant i molt entretingut: xarrant, jugant i cantant hem aprés moltes coses sobre molts productes que comprem sense tindre molta conciència del que comprem. Tots i totes hem eixit del taller amb un "toc d'avís" per a que sigam més responsables, conscients i conseqüents en allò que comprem i que ens adonem que tot açò té molta més importància de la que de vegades, li donem per al futur del nostre planeta.




18 ene 2015

DIARI D'UN SOLDAT REPUBLICÀ

El diumenge 1 de febrer ferem un recorregut per paratges de la Serra Espadà (ens aproparem al castell de Castro, passarem per la nevera i la Mallaeta...) durant la marxa tindrem ocasió de llegir fragments del "Diari d'un soldat republicà". Serà el nostre guia en el recorregut i en la lectura Nel·lo Navarro.
Eixirem a les 8,30 h. del mercat amb cotxes particulars, fins Chòvar.

José Lalueza Lacambra va ser un soldat de la 57 Brigada Mixta de l'Exèrcit Popular de la II República Espanyola que va passar bona part de la guerra civil a les muntanyes de la serra d'Espadà.
Durant la seua estada al front els anys 1938 i 1939 va escriure un diari que ara ens permet conéixer de primera mà com era la vida dels soldats  republicans a les trinxeres. El seu text ens ajuda a saber què menjaven, en què ocupaven el seu temps lliure, com es preparaven per als combats o com defensaven les trinxeres dels atacs enemics.
Però no tot va ser guerra durant l'estada de José Lalueza a l'Exèrcit Popular. José va ser nomenat Milicià de la Cultura i es va encarregar d'ensenyar a llegir i escriure als companys d'armes que eren analfabets, tal i com es reflexa al seu diari. En el text conta també com construïren una rudimentària escola on poder impartir les classes.



TALLER CONSUM RESPONSABLE

El proper dijous 22 a les 17,30 h. al CEIP Rosario Pérez es realitzarà un taller els objectius del qual són:
-La sensibilització sobre el consum responsable d'emv asos i aparells.
-Què és l'etiquetat ambiental.
-Tractament de residus (medicaments, aparells elèctrics...)
-Valoració de diferents productes.

Aquest taller se realitzarà amb la col·laboració de l'AMPA i el claustre del CEIP Rosario Pérez.


11 ene 2015

SUERA, UN POBLE AL CARRER

El diumenge 4 de gener, sempre el diuemge abans de Reis, Suera isqué al carrer per mostrar les seues tradicions. 
Va ser una visita sorprenent: ens va fer recordar temps passats...el pellero, l'algutzil fent el bando, la matança del porc, les xiquetes juguant al carrer, les joguines de quan erem menudes, els animals pel carrer....música, menjars, oficis i tradicions per què no oblidem d'on venim.