016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

4 mar 2024

LAS CARTAS PERDIDAS


Dins de la programació de la dona d’enguany l’Associació de DONES CLARA CAMPOAMOR col·laborant amb les regidories d’Igualtat i de Memòria Democràtica vam pensar que era important la projecció del documental d’Amparo Climent, LAS CARTAS PERDIDAS perquè recordar el que van passar les dones en un altre moment de la història del nostre país ens pot fer reflexionar sobre aquelles coses que no poden tornar a ocórrer i empoderar-nos per a seguir endavant en les nostres lluites quotidianes feministes.
 El documental LAS CARTAS PERDIDAS, és un recorregut visual, auditiu i emocional on l'espectador viatja a una part silenciada de la nostra història a través dels relats de les dones que van patir una doble persecució: ideològica i de gènere. Aquestes cartes, reals i inèdites, així com els textos basats en les seves vivències estan interpretades per grans actrius(Alba Flores, Marisa Paredes, Luisa Gavasa, África de la Cruz...), a les localitzacions on van succeir els fets de què es parla al documental, unides pel fil conductor de la narradora Ana Belén.
El film es recolza en fotografies i documents inèdits cedits per familiars de les represaliades, així com cançons d'aquells temps i noves composicions originals creades especialment per a la pel·lícula.

En finalitzar la projecció la directora ens va contar nombrosos detalls de com va nàixer, quins problemes es van trobar i el perquè d’aquesta obra que ens va despertar a tothom un sentiments molt especials.


Amparo Climent naix a València envoltada d'una família de grans artistes i des de molt aviat comença a experimentar dins del món de les Arts Plàstiques, l'Art dramàtic, la Música i l'Audiovisual.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid . Ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives a Europa i Amèrica.

Estudia interpretació a l' escola El Micalet i amb grans mestres.

Doblatge i Sincronització a l'Escola Oficial de Cinematografia de Madrid.

Com a actriu desenvolupa una intensa activitat al teatre, cinema i televisió.

Estudia cinema, guió i direcció. És autora de curtmetratges com: El viatge de Robles, ADN, Records al jardí, La bona notícia, Portadores, les esclaves del sud.

Guionista i directora del llargmetratge documental Las lágrimas de África i codirectora juntament amb Héctor Melgares de Los sueños de Idomeni. Aquests llargmetratges han estat seleccionats i premiats a festivals nacionals i internacionals.

És membre i representant per l'Especialitat d'Interpretació, a la Junta directiva de l'Acadèmia de les Arts i de les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya des del 2015 . Sòcia de CIMA , Associació de dones cineastes, i membre del Consell d'AISGE i patrona de Fundació AISGE.

Co-creadora de Sinopsi , la primera Agència de Guionistes d'Espanya. i Directora de Comunicació d' ABCGuionistas , portal online dedicat al guió.

Ha format part del Comitè d'experts del Ministeri de Cultura per a les ajudes a la cinematografia durant quatre anys.

I ha rebut nombrosos premis.

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario