016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

5 mar 2021

XARRADA: EFECTES DE LA PANDÈMIA: PRECARIETAT AMB ROSTRE DE DONA

 Aquesta vesprada hem començat la nostra activitat al voltant del 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA, després de molts mesos d'inactivitat a causa de la pandèmia. La xarrada impartida per Xelo Valls Gregori i Yolanda Samblás ha comptat amb totes les mesures sanitàries: distància, mascaretes, desinfecció, control d'assistents...

 Xelo Valls ens ha parlat de la precarietat amb rostre de dona, de com la pandèmia ha posat la lupa, ha deixat al descobert les deficiències del sistema. També ha parlat de l'obligatorietat del pla d'igualtat en totes les empreses, de la necessitat d'enfortir el sistema públic ( educació, sanitat, vivenda...), de posar en valor aquells treballs dedicats a les cures, que les cures estiguen al centre de la vida de la societat i que tinguen les condicions que meresquen, dels convenis col·lectius i de la importància de les lleis que els regulen i de la importància de denunciar  l'incompliment.

 Yolanda Samblás ens ha parlat del seu sector, el de la neteja , de com la pandèmia ha deixat al descobert  la necessitat dels treballs del seu sector. 

 Acabades les seues exposicions, el públic ha fet les seues aportacions, entre les quals cal destacar-ne una: "És el moment de dignificar el treball, posar en valor, tindre un sou digne i lluitar per aconseguir aqueixa dignitat" . Per aconseguir-ho  caldrà la força de totes juntes, com sempre ha fet el feminisme.  

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario