016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

29 abr 2020

LAS SINSOMBRERO


LAS SINSOMBRERO és el nom pel qual són conegudes un grup de dones pensadores i artistes espanyoles pertanyents a la generació del 27, nascudes entre 1898 i 1914. El nom correspon al gest de traure’s el barret en públic que protagonitzaren Maruja Mallo, Margarita Manso, Salvador Dalí i Federico García Lorca a la Puerta del Sol de Madrid. El documental que us suggerim recull material d’arxiu i entrevistes a les investigadores i familiars d’aquestes dones.
Madrid fou la ciutat on la majoria d’elles residiren, estudiaren i desenvoluparen la seua activitat artística. Obertes a nous conceptes de modernitat i als corrents de avantguarda que provenien d’Europa, foren les recuperadores de la tradició popular. Profundament compromeses amb el temps i la seua realitat social, la seua actitud fou trencadora i oberta, transformant el panorama cultural i artístic d’una Espanya convulsa.
Les seues aportacions estan encara poc estudiades i, en gran majoria han quedat al marge de les antologies i manuals d’art i literatura fins els nostres dies, malgrat haver desenvolupat una activitat constant i destacada en camps tan variats com l’escriptura, la pintura, escultura, il·lustració o filosofia.
Des de l’associació DONES CLARA CAMPOAMOR volem fer visibles aquestes dones massa vegades ignorades per la història.
https://www.youtube.com/watch?v=DXwgReVkrtQ&feature=youtu.be


No hay comentarios:

Publicar un comentario