016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

13 sept 2019

L'ÚLTIM ESPILL

Entre els objectius que l’Associació de Dones Clara Campoamor té, està la de visibilitzar dones que destaquen en diferents facetes. Tots els anys, per començar "el curs", fem una exposició on intentem donar a conèixer l’obra de dones que es dediquen a l’art. En aquesta ocasió  acostem no una, si no dues dones: una dissenyadora gràfica i l’altra en la seua faceta d’escriptora. Són dues germanes Reyes i Rosana Carceller.

Reyes Carceller ha cursat estudis de disseny gràfic en l’escola  d’art i superior de disseny de Castelló.
En l’actualitat treballa de dissenyadora  al “Llar digital”, també ha treballat en Idea Publicitat, Castelló d’Impressió i Ocre Estudi Gràfic.
Ha participat en nombrosos concursos de fotografia i disseny en els que ha guanyat diversos premis:  1er premi concurs de fotografia de Castelló, el de literatura il·lustrada Tomba tossals, 1er premi de cartells de la Magdalena, el  de música de festa, etc, etc,
Ha realitzat les il·lustracions de diversos llibres: “Miradas de un destino, 20 historias sobre migraciones”, “20 historias para la paz”, entre altres. També ha participat en exposicions col·lectives de fotografia, il·lustració i pintura.
Avui podrem veure les il·lustracions que ha realitzat per al llibre “l’últimespill” de la seua germana Rosana Carceller.

Rosana Carceller va cursar estudis de magisteri en Castelló, però no més acabar la carrera es posà a treballar el Creu Roja de Castelló on encara exercís la seua tasca professional.

Es va estrenar com escriptora en l’època d’estudiant participant en un article sobre la lectura conjuntament amb altres companyes. Als anys noranta va fer col·laboracions en premsa en la secció educativa Cultura i Aula del periòdic Mediterrani. L’any 2015 va publicar el relat Ferida dintre del recull Juntes editat per l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de gènere Purificación Escribano de l’ UJI . Des de l’any 2010 ha anat publicant periòdicament dibuixos, poemes, contes i relats variats al seu bloc “Contes breus”. Ha format part del taller d’escriptura creativa de l’UJI els anys 2015 i 2016.

http://contesbreus.blogspot.com/

Us deixem també l'entrevista que se li va fer a Rosana en la Cadena SER, en el programa cultural Àgora:

https://www.radiolavallduixo.com/index.php/programes/%C3%A0gora-cultural.html

1 comentario:

  1. Moltes gràcies a l'associació de Dones Clara Campoamor per convidar-nos ahir a l'acte i per tant bona acollida. Un plaer compartir moments amb dones tan estupendes.

    ResponderEliminar