016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

19 ene 2019

TREBALL DE DONES, TREBALL PRECARI

L’associació DONES CLARA CAMPOAMOR comença la programació del 2019 amb un tema que malauradament continua d’actualitat. El divendres 18 de gener hem programat la xarrada : TREBALL DE DONES, TREBALL PRECARI.
Les xifres de la desigualtat salarial salten de tant en tant a les notícies : Les dones cobren entre un 20% i un 25% menys que els homes . Però ¿què signifiquen realment estes xifres i per què passa açò?
Per parlar-nos del tema hem contat amb dues dones sindicalistes: XELO VALLS GREGORI, secretària general de la Federació d'enseynament de  CCOO PV i BEATRIU CARDONA i PRATS, coordinadora de l’Àrea de les Dones de la Intersindical Valenciana.
Xelo Valls Gregori
Nascuda a La Vall d’Uixó.
 Alumna de l’escola pública, cursa l’EGB al Col·legi Públic “Cervantes” i el Batxillerat a l’Institut “Honori Garcia”.
És llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat de València i va començar a treballar com professora interina de Física i Química al 1993 per a la Conselleria d’Educació. A causa del bloqueig en les ofertes d’ocupació pública al País Valencià, va haver d’optar a una plaça de funcionaria de carrera a Catalunya, on aprovà l’oposició en 1998.
És sindicalista de la Federació d'Ensenyament de CCOO PV, el sindicat del sector educatiu i socioeducatiu, que forma part d’una gran organització: les Comissions Obreres. Ha desenvolupat el seu treball dins del sindicat, primer en les comarques castellonenques i després assumint la Secretaria d’Acció Sindical Pública del País Valencià. Com a tal, ha participat en plataformes i lluites en defensa de l’escola pública i de les persones que treballen en ella, docents i no docents.
Al juny de 2016 va ser elegida Secretària General, que aglutina la representació de l’ensenyament públic, concertat, privat, centres de diversitat funcional, serveis socioeducatius d’infància i adolescència i la Universitat.

Valora que “Ser la representant d'un sindicat d'educació i serveis socioeducatius, on la majoria de treballadores són dones, hauria de ser una cosa natural, però és cert que ha calgut trencar el sostre de vidre.
 Feminitzar i despatriarcalitzar estructures de poder és un dels seus compromisos més importants, a més de la lluita per un sistema educatiu més equitatiu, en igualtat d'oportunitats, i que genere cohesió social.
Viu un espai de dones que també vol posar en valor,: el seu grup de dansa oriental, (on el treball per conèixer el cos, i l’intercanvi de xicotets projectes de mostra del ball ), és una oportunitat per a compartir i créixer en sororitat.

Beatriu Cardona i Prats
Entre altres estudis

Es Diploma d’Estudis Avançats Universitat de València.
 I  llicenciada per la Universitat de València en Filologia Anglesa.
Ha treballat a la Universitat de València des del 2006 fins l'actualitat.

Professora associada, Departament de Filologia Anglesa i Alemanya.

Permanent sindical del Sindicat de Treballadors/es de l'Ensenyament del País Valencià-Intersindical Valenciana,

Professora d'Escola Oficial d'Idiomes des del 2004 fins l'actualitat

Ponent en nombroses activitats formatives (conferències, jornades, seminaris, cursos i grups de treball) sobre igualtat de gènere,

 Entre altres Càrrecs:

Es Membre electa del Secretariat de la Intersindical Valenciana
Membre electa del Secretariat Nacional del Sindicat de Treballadors/es de l'Ensenyament del País Valencià
Membre del Consell de les Dones de la ciutat de València,
Membre del grup de treball de la Comissió de Seguiment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista,
Membre de la Mesa per la Igualtat Laboral i Salarial i contra la Feminització de la Pobresa,
Membre del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana,
Membre de la Permanent de la Junta de Personal Docent No Universitari de València
Membre electa del Comité d'Empresa de la Universitat de València,
Vocal electa de la Federación de Asociaciones de Profesores de Escuelas Oficiales de Idiomas,

Ha participat en divesos projectes d’investigació I d’innovació educative, així com col·laboracions en projectes TIC en la Universitat de València.
Però el més important per a ella és ser mestra, sindicalista i feminista, i coordinadora de l'Area de les Dones de la intersindical Valenciana.











No hay comentarios:

Publicar un comentario