016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

2 abr 2017

CLARA CAMPOAMOR


Com cada any, al voltant del mes de març s’organitzen diverses activitats des de la Comissió de la Dona de la regidoria d'Igualdad de l’Ajuntament de la nostra ciutat, en les qual col·labora la nostra associació "DONES CLARA CAMPOAMOR."
Tots coneixen  ja,  el que fem  les dones de Clara Campoamor de la Vall d’Uixó, però enguany volíem reivindicar la figura de la dona que dóna nom a la nostra associació: CLARA CAMPOAMOR. Per ajudar-nos en aquest afer vam demanar ajuda al col·lectiu Feminista Victòria Sau.
 En 2006  un grup important de feministes de Xirivella formaren el Col·lectiu Feminista Victoria Sau, que porta orgullosament el nom d’esta feminista, filòsofa i escriptora, i impulsaren la formació de la Coordinadora de Dones per la Igualtat, que agrupa diverses associacions feministes, i també varen estendre la participació, a dones d’altres àmbits, com les cristianes progressistes.
El seu programa era treballar per la igualtat, començant pel seu poble, aconseguir una Casa de la Dona, un Pla d’Igualtat, campanyes per la coeducació,  denuncia de la violència masclista, campanyes per l’empoderament de les dones, i elegiren el camí de la sororitat, dels suport entre les dones,  de la creació de xarxes que extenen el poder de les seues reivindicacions i que els permeten avançar.
Les mestres: Victoria Sau, Marcela Lagarde, Neus Albertos, les motiven a estudiar  el feminisme,
  Han participat en el projecte “Seguint les empremtes de Clara Campoamor” que va organitzar Neus Albertos, que comprenia un ventall d’activitats, com la classe magistral d’Amèlia Valcàrcel en la Sala Clara Campoamor en el Senat, i en les que  participaren diversos col·lectius de dones de Navarra, Fuenlabrada, Jaén, Montcada, Xirivella i Xàtiva.
Motivades per aprofundir més en la figura de Clara Campoamor Rodríguez, varen realitzar un important treball de formació durant l’any 2014, i  finalment, el presentaren al públic amb motiu de la setmana del 8 de Març de 2015, en la Casa de la Dona de Xirivella.

 Per al grup va ser un esforç important realitzar la investigació  però ha valgut la pena, perquè han recuperat per a molta gent la figura històrica d’una dona excepcional que va aconseguir el vot femení en la Constitució Republicana de  1931, i va obrir el camí de l’evolució de totes les dones i xiquetes d’aquella època, que ha tingut repercussió  en totes nosaltres, i que el sistema patriarcal havia esborrat de la història oficial, per així soscavar l’empoderament femení i obstaculitzar el seu creixement.
 La biografia va estar a càrrec de Dora García Castillo, el marc històric, càrrecs rellevants del Govern de la República i dones que feren història, a càrrec d’Elia Giménez Buendía, el resum del llibre de Clara Campoamor “El voto femenino y yo. Mi pecado mortal” a càrrec de Cèlia Chofre i Rico, i el recull dels monuments, noms d’Instituts, carrers i places, a càrrec de Caty García Aguilera.














No hay comentarios:

Publicar un comentario