016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

11 feb 2017

SOPORTES

 L'Associació de Dones Clara Campoamor ha inaugurat el 11 de febrer l'exposició fotogràfica SOPORTES de Consuelo Chambó.

SOPORTES és una exposició fotogràfica que consta de 43 obres en impressió digital sobre alumini.
En l'exposició sols en veurem 19.
Cada dona és un ésser individual i el seu cos és únic. En aquest projecte es denuncien els estereotips  que ens envaeixen amb el cànons de bellesa establerts, inventats i manipulats.
La manera de plasmar aquesta idea s'ha resolt fotografiant cada cos i materialitzant l'aura intangible de cada dona en visible,mostrant, així, la seua bellesa.
L'ocultació de les cares en aquest projecte es justifica en el fet d'aconseguir que la mirada de l'espectador vaja intuïtivament al rostre, ja que allò que ens interessa mostrar no és la identitat, si no la idea.
S'han fotografiat dones molt diverses en quant a edat, condició social, cultural i política.

Però, sobretot, compartint la idea d'aquest projecte.

Consuelo Chambó Castell va nàixer a Algemesí ii viu a València actualment.
Va estudiar la carrera de tècnic superior en arts plàstiques i disseny en fotografia artística a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València.
És membre del col·lectiu DIVERSES de dones fotoperiodistes de la Comunitat Valenciana i ha treballat de fotògrafa per a diversos organismes, com ara l'Ajuntament de València, la Fundació Llum de les Imatges, Teatres de la Generalitat, el periòdic la Gaceta de los Negocios, el Partit Socialista del País Valencià o el diari Las Provincias i altres agencies de comunicació.
Es autora de les publicacions "El amor brujo" i "Tres coreografias" per a Teatres de la Generalitat Valenciana.
Consuelo ha participat en nombroses exposicions col·lectives. La llista és llarga i en citarem algunes com ara "Buenos Malos Tratos" a la Sala Gestalguinos, "Ocho mujeres fotoperiodistas", "Solidaritat", "La mujer y la guerra", "Por quien late el corazón" a la galeria Kessler Battaglia, "Territorios artísticos de la resistencia" al Centre Cultural la Nau o "La ciudad de las mujeres" en aquest mateix centre cultural de València.
Pel que fa a les exposicions individuals ha portat el seu muntatge "Soportes" al Tercer Festival de Mujeres a la Casa de la Dona de Xirivella i a l'Sporting de Russafa, a València.
Les fotografies de Consuelo s'han utilitzat també com imatge fixa per al muntatge de la coreògrafa Rosa Brines amb motiu del Dia de la dona organitzat per la sindical UGT i per al de la coreògrafa Marina Donderis en l'obra Isadora.
No hay comentarios:

Publicar un comentario