016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

28 may 2016

EL PAPER DE LA DONA EN LA MALALTIA D'ALZEIMER

No és la primera vegada que l’ASSOCIACIÓ DONES CLARA CAMPOAMOR convida al Centre de Dia de la Vall d’Uixó a debatre i donar a conèixer la malaltia d’Alzheimer. La darrera vegada  va ser en la presentació i debat de la pel·lícula ARRUGAS.
 En aquella ocasió ens han donat la informació necessària per detectar els primers símptomes de la malaltia i els recursos necessaris per a tractar-la. També se’ns ha  parlat de la necessitat de vèncer els tabús que hi ha sobre la malaltia.
A la xarrada-col·loqui de hui, l’objectiu que ens vam plantejar era conèixer com afecta la malaltia a les dones, tant com a malaltes com a nivell familiar i social com a cuidadores. Per això el títol de la xarrada “ EL PAPER DE LA DONA EN LA MALALTIA D’ALZHEIMER”
En primer lloc hem vist un curt  que retratava la realitat diaria d'una malalta d'alzeimer, després ens han explicat per què som les dones les que patim més aquesta malaltia i quin és el nostre paper també com a cuidadores.
En la xarrada d'avui ens han acompanyat:
YOLANDA VIZCAÍNO , psicòloga i directora del Centre de Dia i
IRENE JULIÀ , treballadora social del mateix centre.
FELIP MIRALLES, president d'AFA
Els tres han contestat a tots els dubtes que s'han plantejat.

Cal recordar i reconèixer el treball i l'esforç d'un grup de dones, la majoria cuidadores o familiars de malalts d'Alzheimer, que allà per l'any 2000, i despres d'un taller de la Universitat Popular sobre la malaltia, al principi a soles, posteriorment com a col·laboradores d`'AFA Castellon. es reuneixen i preparen activitats per tal d’organitzar-se i ajudar a altres famílies amb la mateixa problemàtica.
Van realitzar:
  -Taules Informatives i de conscienciació de la ciutadania.
- Formació pròpia i una altra persones de com tractar a aquests malalts.
- Entrevistes a la ràdio,- Cinefòrum, teatre,
-I Recollida de fons per donar suport a la realizacion d'l centre de dia que tenim a la VALL.
aquestes dones encara queden per prendre cafe, i son molt amigues.









No hay comentarios:

Publicar un comentario