016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

3 jun 2013

ASSASSINATS

Carta de la companya Josefa Montagut, del Col·lectiu de Dones de Montcada, dirigida al Degà de Filosofia


Aquests últims dies, han hagut varis assassinats de dones perpetrats pels hòmens que tenien al seu costat, o que havien estat amb elles, com solen ser els casos que ocorren.
Són assassinats passionals? De bogeria momentània? De circumstàncies radicals de la vida?.. Res no justifica un assassinat, però a més a més són masclistes i de gènere, per què?. Segons el meu parer, perquè aquestos casos no són individuals ni aïllats, per desgràcia. Pense que es deuen moltes vegades a la dominació que solen exercir sobre la persona, dona, que tenen al costat. Per cert no tirem balons fora, passa amb gent d’altres països i també en una majoria d’origen propi.
Estem en un món en general violent i agressiu on el que importa és estar per damunt, on molts hòmens, es creuen superiors a les dones i que com a sers més dèbils han de pagar les seues frustracions, arribant al crim.
És clar que hi han molts hòmens que veuen a les dones, parelles, companyes, etc… com a iguals. Hem avançat en dret i igualtat de les dones al món, però encara és una realitat que moltes dones estan morint per ser dones i per no deixar de pensar per elles mateix, perquè en moltes ocasions la llibertat s’està pagant amb la mort.
La utopia de la Igualtat de genère encara és això una utopia. Lluitem totes i tots per la igualtat i contra els assassinats de les dones.

Josefa Montagut Mariner

Montcada, 26 de maig de 2013 


No hay comentarios:

Publicar un comentario