016

016
Servicio telefónico de información y asesoramiento jurídico en materia de violencia de género.

22 jul 2024

FARTES DE VIOLÈNCIA MASCLISTA

 

Entrevista a la SER:

https://elcafedepipa.com/index.php/2024/07/22/podcast-la-vall-duixo-i-moncofa-se-sumen-a-la-nit-de-vigilia-contra-la-violencia-masclista/  






Més de 200 persones acudirem el 25 de juliol, de 10 a 11 de la nit,a la plaça de l’Ajuntament de la Vall a manifestar la seua repulsa pels crims masclistes fartes ja de tanta indiferència.

Fou una crida que nasqué d’unes quantes associacions feministes de l’Horta Sud i que s’escampà ràpidament per tota la Comunitat Valenciana i també fora d’ella.

Us deixem el manifest i un enllaç on podeu consultar el nombre de víctimes, dones i menors, que van omplint el calendari de creus roges sense que hi haja força que pare aquesta barbaritat.


Estem Fartes de tants assassinats de dones, mes rere mes, any rere any, que s'han endut per davant en 48 hores la vida de cinc dones, catorze assassinats en els últims 16 dies. La causa no és la calor de l'estiu sinó l'obligada convivència, el canvi de rutines i la sensació de pèrdua de control que dispara la violència dels agressors.

 Estem Fartes de minuts de silenci, de concentracions, de manifestos que són necessaris però no suficients per a previndre, protegir i garantir la supervivència de tantíssimes dones que no saben cada dia si veuran el següent. Les institucions i els poders públics són responsables de l'aplicació i l'efectivitat de les politiques que erradiquen la violència masclista.

 Estem Fartes de respostes retòriques, de declaracions de principis, d'actuacions mediàtiques, que no frenen la mà dels agressors ni eviten que el masclisme s'estenga entre la joventut i es normalitze davant la societat. La coeducació que educa per a la igualtat és una ferramenta imprescindible.

No és l'estiu, sinó la violència masclista que s'alimenta de la indiferència d'uns, la hipocresia d'uns altres i l'indecent negacionisme dels qui anomenen mentideres a les víctimes.

 Les associacions sotasignades, més de 200, com a societat civil que assumeix la seua responsabilitat i la seua competència en la lluita contra la violència de gènere, convoca per 25 de juliol, dijous....UNA VIGÍLIA DES DE LES 22 A LES 24H davant cada ajuntament, en cada plaça de les nostres ciutats i pobles.

 I aprofitem aquest moment per a dir a qui correspon que...:

 ● Exigim que es complisquen les lleis vigents que han de garantir la protecció de les dones amenaçades

● Exigim que no desaparega ni patisca cap retallada cap dels recursos existents per a la lluita contra la violència masclista i que tots els recursos, sense excepció es dediquen ÚNICA I EXCLUSIVAMENT a la lluita contra la violència masclista, a les seues víctimes i a la seua recuperació, mitjançant les pertinents auditories que ho demostren

 ● Exigim que davant cada assassinat es rendisquen comptes dels errors comesos, dels errors detectats i s'articulen les mesures necessàries de millora.

 Les més de 200  associacions sotasignants, des de ràbia i indignació legítimes produïdes per la inacció davant la pèrdua de tantes vides, els avanços d'ideologies reaccionàries i masclistes i la falta de respostes suficients i eficaces, creiem necessari caminar cap a la unitat d'acció que multiplique la nostra força i garantisca que la nostra veu s'escolte.

 PER CONSULTAR DADES:

https://violenciagenero.igualdad.gob.es/violenciaencifras/victimasmortales/fichamujeres/


11 jul 2024

NIT SOLIDÀRIA


 Us deixem l'entrevista que li van fer a Lidón soriano a la SER:





Anava a ser una nit solidària sota les estrelles, però el calor ens va portar a l’interior sota l’aire refrigerat...Lidón Soriano ens contà d’una manera molt clareta i molt ben documentada l’inici, l’evolució i l’estat actual a Palestina. Ens va dir què podem fer per ajudar i com és de necessari que recolzem les persones que estan patint el genocidi davant la indiferència de la majoria d’estats del món.

Lidón Soriano és llicenciada i Doctora en Ciències de l’ Educació Física i l’Esport i té els graus de Fisioteràpia i Infermeria, i és professora d’Emergències Sanitàries en l’Escola Sanitària de Navarra.

 Porta més de 20 anys compaginant la seua tasca docent, assistencial i investigadora amb la seua activitat solidària. Des de fa més de 20 anys col·labora amb una ONG de salut a Palestina i ha coordinat 17 brigades per tota la Palestina històrica. Una d’elles fou la de Biladi Hadi els integrants de la qual foren músics, representants polítics, periodistes i artistes d’Euskal Herria.

 Les seues estades en el terreny li han permés tenir un amplíssim coneixement del conflicte tant en el plànol acadèmic com el vivencial.

 Fou cofundadora de la Red solidària amb Palestina a nivell del l’estat espanyol(RESCOP) i primera coordinadora de la mateixa.

Ha impartit classe en el Màster de Cooperació Internacional de la Universitat Francisco de Vitoria en Madrid impartint el mòdul “Conflicto árabe-isrraelí” En desembre de 2023 ha impulsat la plataforma “Yala, Nafarroa con Palestina” i de manera altruista s’ha dedicat durant tots aquests anys a difondre en diferents foros, al llarg de tot l’estat espanyol, allò que ha aprés i viscut en les seues estàncies en la zona, desenvolupant conferències, seminaris i xarrades en fundacions, teatres, centres cívics, socials i culturals, centres escolars...